Új jelszó kérése

Szállítási díj: 999 Ft

Kategóriák

Termékajánló

Kövess minket

Csatlakozom a klubhoz!

Összehasonlítás

Fizetési megoldás

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
9:00-16:30;9:00-16:30;9:00-16:30;9:00-16:30;9:00-16:30
2016.01.15 18:29

A vércukor-szint jelentősége és mérése

A szervezetünket felépítő sokbilliónyi sejt táplálása csodálatos mechanizmus alapján történik.


Az étkezést követően az elfogyasztott tápanyagok a bélben rövid időn belül alap építő elemeikre bomlanak, majd – bonyolult, ugyanakkor igen érdekes -átalakulási folyamatok után a vérkeringésbe kerülnek. Érdemi „felvételük”, azaz a test számára történő hasznosulásuk akkor történik meg, ha az inzulin nevű hormon ezt lehetővé teszi, még pedig egy „jól megkomponált” informatikai rendszer alapján…

Első „informatikai lépcsőben” a hasnyálmirigy érzékeli az elfogyasztott ételek nyomán bekövetkező vércukor-szint emelkedést és inzulintermelő sejtjeiből („Langerhans-szigetek”) a keringésbe juttatja az inzulint.

Ez a hormon arra készteti a szervezet sejtjeit, hogy vegyék fel, kössék meg a szőlőcukrot (vércukor, a szervezet fő energia-forrása) és így csökkentsék normális szintre a vér cukortartalmát.


(Az inzulin úgy hat, mint egy szállítási irányító diszpécser…)


Természetesen gyakran fellépnek hibák a rendszerben, pl. nincs elég inzulin valamely okból, vagy éppen akadályozott a szervezet abban, hogy érzékelje az inzulin jelenlétét: „inzulin rezisztencia” lép fel az inzulin érzékelők károsodása miatt. Ennek háttérében legtöbbször az elhízás, a stressz, a mozgás-szegény életmód, az alkoholfogyasztás áll... (Az esetek kilencven százalékát jelentő II. –es típusú, vagyis szerzett cukorbetegséget magyarázzák)

A vércukor-szint fokozatai:


A vércukorszint normálisan 3,9-6,1 mmol/l között mozog éjszakai koplalás után. Kialakult cukorbetegség esetén a vércukorszint (>7mmol/l).

A cukorbetegek körében lényegesen magasabb a halálozási ráta, tízszer gyakoribb a látáskárosodás és egyéb súlyos egészégügyi következmény.

Előbbiekből következik, hogy érdemes figyelemmel kísérni és mérni a cukorszintet, a korrekt mérés lehetőségei az új technikának köszönhetően adottak….


Tudatosságot a cukor „kézbentartására”!

A rendszeres mérés nyomán elkerülhető a cukorbetegség kialakulása, mert hatásos eszközök állnak rendelkezésre a legegyszerűbb diétától kezdve az alternatív készítményeken és az adekvát gyógyszereken át a mozgás rendszerességéig…

Dr.Wirth Gyula, kandidátus

 

Ha szeretne még több hasonló blog bejegyzést iratkozzon fel hírlevelünkre itt!