Új jelszó kérése

Szállítási díj: 999 Ft

Kategóriák

Termékajánló

Kövess minket

Csatlakozom a klubhoz!

Összehasonlítás

Fizetési megoldás

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
9:00-16:30;9:00-16:30;9:00-16:30;9:00-16:30;9:00-16:30
2016.11.13 08:08

Méz vagy köhögés-csillapító?

Kutatók állítása alapján a természetes virágméz hatékonyabban csökkenti a gyermekek éjszakai köhögésének gyakoriságát és intenzitását, mint a gyógyszertári köhögés-csillapítók. Hogyan hatnak a köhögés-csillapítók, mi a veszélye a használatának, és hogyan győzte le őket a méz?

mezvitaking.pngAz amerikai tanulmány szerint egy pohárka méz, mérhetően jobban csillapította a köhögést, mint a receptre kapható köhögés-csillapítók, javítva a betegek alvásminőségét is.

A gyógyszertári és drogériákban recept nélkül is beszerezhető köhögés-csillapítók hatóanyagának (Dextromethorphan, DM) nincs hatása a betegségre, mindössze elviselhetőbbé teszi.

Csupán az idegekre hat, a köhögési reflex ingerküszöbének emelése által, anélkül, hogy a reflexet teljesen elnyomná. Ezáltal csökken a köhögési rohamok gyakorisága, a váladékot a beteg mégis fel tudja köhögni. Vagy nem. Akkor baj van. Ez benne van a részletes betegtájékoztatóban is. :) Egy közkedvelt és minden este látott köhögés elleni szirup is ezt a hatóanyagot tartalmazza.

A kutatást vezető orvos dr. Jan Paul elmondása szerint két éjszakán át figyelték a 109 felső légúti fertőzésben megbetegedett tizenéves paciensüket és a csoport harmadánál alkalmazták a DM hatóanyagú készítményt mesterséges méz ízesítéssel, a másik harmadánál a mézet, és a csoport harmada nem kapott semmit. A méz volt a leghatékonyabb a kezelések közül a szülők elmondása alapján.

Forrás: Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine

Csodálatos!

Ezt eddig is tudtuk. Őseink is tudták. Most a doktorurak is megfigyelték. Mikor fog ez bekerülni a belgyógyászati szakkönyvekbe? A méz ősi gyógyszer. Körülbelül annyiba kerül egy kiló belőle, mint egy üveggel a közkedvelt köhögés elleni szirupból.

Amennyiben gyorsabb gyógyulást szeretnétek, van még egy javaslatom, ami az én családomban bevált módszer. Egy evőkanál mézhez törjön össze egy gerezd fokhagymát. Hagyja állni 10 percig, majd keverje bele a mézbe. Így egye meg a gyermek fél órával lefekvés előtt. A két dolog szinergikusan fog hatni és a gyógyulás még gyorsabb.

forrás: www.vitaking.hu